Kezdőlap / Urológia

Urológia

Urológiai szűrővizsgálatok két lényeges férfi betegség felderítésére irányulnak, fiatal korban a hererák, idősebbeknél a prosztatarák felderítésére. Nőknél a szűrés a gyakori gyulladásos betegségek felfedezésére irányul.

Szűrő vizsgálatok a megfelelő korban minden panaszmentes betegnél indokoltak. A szűrés fizikális: (prosztata) tapintás, ultrahang, vizelet és vérvizsgálatból áll, ez utóbbi a szérum PSA szint mérését jelenti. Ha eltérés vagy csak ennek gyanúja merül fel, akkor a diagnosztika folytatása szükséges. Ha Önnek panaszai vannak, először a korábbi leleteket tanulmányozzuk át. A tünetek gyakran fájdalmat, vizelési, merevedési zavarokat, vagy urológiai szervek normális küllemének megváltozását jelentik.

A fizikális vizsgálat megtekintésből, megtapintásból, esetleg meghallgatásból áll. Frissen ürített vizelet tesztcsíkkal kerül vizsgálatra. Vérvétel, testnedvek mikrobiológiai vizsgálatra gyűjtése a rendelőnkben történik, innen továbbítjuk megbízható laboratóriumba. Az ultrahang vizsgálat korszerű készülékkel szintén a rendelőben történik, CT vagy MR vizsgálatra azonban velünk szerződésben lévő radiológiai centrumba irányítjuk Önt.

Az eredményeket digitálisan rögzítjük, tároljuk, ezek bármikor visszakereshetők. Felkészülten várjuk Önöket, különösen ott, ahol már született egy orvosi döntés, de második véleményt kérnek, hogy biztosak legyenek a döntés helyességében. Különösen akkor lehet fontos egy ilyen konzultáció, ha a tervezett beavatkozás egy csonkoló műtét.

Azt is figyelembe kell venni, hogy minden vizeléssel és szexuális funkcióval kapcsolatos panasz az intim-szférába tartozik. A bizalomgerjesztő körülmények és az orvosi empátia nagyban segíti Önt a panasz megfogalmazásában. Ide sorolható a férfiak merevedési zavara és a nők inkontinenciája is. Ezek kivizsgálása megoldott és minél gyorsabban el kell kezdődnie a kezelésnek, mielőtt pszichés eltérések rakódnak rá a panaszra.

Általánosságban is igaz, hogy törekszünk a betegség mielőbbi felszámolására valamint, elsődleges célunk, hogy a megoldás felé haladjunk. Merevedési zavarnál leggyakrabban a gyógyszeres kezelés a megoldás, női vizeletcsepegés pedig tornával, gyógyszerrel, lézeres kezeléssel, esetleg műtéttel oldható meg. A nagyon gyakori húgyúti fertőzéseknél életmód tanácsok, gyógyszerek segítenek. Visszatérő panaszoknál gondozásba vesszük Önt, így a probléma állandó felügyelet alá kerül. Sürgős eseteket a megfelelő kórházba irányítjuk, majd visszavárjuk a rendelőbe. Különleges kiterjesztett műtéteknél a tervezéskor minden információval ellátjuk Önt, így tisztán látja saját helyzetét, a gyógyulás feltételeit és az esetleges szövődményeket.

Ki lesz az orvosom?

Prof. Dr. Pajor László

Prof. Dr. Pajor László

Urológus szakorvos, Globe Medical Center szakmai vezetője

Ismerjen meg!

Segíthetünk? Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Húgyhólyag öblítés9.100 Ft
Inj. Érzéstelenítés10.400 Ft
Injekció beadása10.400 Ft
Katéter felhelyezés / eltávolítás / csere11.700 Ft
Frenulotómia / vagy lézeres bemetszés45.500 Ft
Kontroll vizsgálat 3 hónapon belül25.000 Ft
Növedék eltávolítása sebészeti úton, érzéstelenítéssel / db45.000 Ft
Receptírás gondozott beteg részére3.900 Ft
Telefonos konzultáció19.500 Ft
Urológiai ( külön meghatározott) területen végzett érlézer kezelés és/vagy növedék eltávolítás 1-3 db-ig52.000 Ft
Urológiai ultrahangvizsgálat26.000 Ft
Urológiai vizsgálat32.000 Ft
Urológiai vizsgálat ultrahanggal40.000 Ft
Urológiai vizsgálat ultrahanggal és vizeletvizsgálattal42.000 Ft
Vizeletvizsgálat gyorsteszt3.900 Ft
Intimlézeres kezelés (3 kezelés)300.000 Ft
Intimlézeres fenntartó kezelés (ha szükséges 1-2 évente 1 kezelés)75.000 Ft
Herezacskó faggyúmirigyciszta lézeres kezelése45.500 Ft
Urológiai lézeres bemetszés 45.500 Ft
Urológiai kontroll vizsgálat ultrahangvizsgálattal32.500 Ft
Növedék eltávolítás érzéstelenítéssel, lézerrel 3 db-ig32.500 Ft
Növedék eltávolítás érzéstelenítéssel, lézerrel 6 db-ig41.600 Ft
Növedék eltávolítás érzéstelenítéssel, lézerrel 10 db-ig52.000 Ft
Növedékeltávolítás különösen nagy régió/és vagy különösen sok darabszám esetén100.000 Ft

Prof. Dr. Pajor László