Kezdőlap / Reumatológia

Reumatológia

A reumatológia a mozgásszervi betegségek konzervatív, azaz nem műtéti kezelésével foglalkozó szakterület. Ide sorolhatók a gerinc, a porckorongok, a csontok, az ízületek és a körülvevő szalagok, inak, izmok megbetegedései, ill. sérülések utáni rehabilitációja.A reumatológiai megbetegedések jellegzetes típusai a gyulladásos (autoimmun vagy anyagcsere eredetű) és a kopásos ízületi betegségek. A reumatológia foglalkozik a csontritkulás kezelésével és a gerincet érintő betegségekkel is.

Leggyakoribb reumatológiai betegségek:

  • derékfájás, nyaki és háti gerinc panaszok
  • arthrosis (porcok károsodása miatt kialakuló ízületi degeneráció)
  • ízületi fájdalmak (váll, könyök, csukló, csípő, térd, boka)
  • Ínhüvelygyulladások, enthesitisek( pl.teniszkönyök)
  • autoimmun betegségekhez társuló ízületi gyulladás,fájdalom
  • Spondylarthritis
  • pikkelysömörhöz (psoriasis), köszvényhez társuló ízületi gyulladás
  • csontritkulás
  • Sportsérülések és műtétek utáni rehabilitáció

Alkalmazott terápiák:

Safe Laser 1800 Infra infravörös (808nm-es) kezelés fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, a piros fényű lézereké, akár 10 cm mélyen is érvényesül hatása. Kiválóan használható pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van és gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Nagyobb dózis esetén az ízületi porcfelszínek és a porcok regenerálásra is alkalmas lehet.
Fogászati kezelések,műtétek után segíti a hatékonyabb gyógyulás. Implantátumok beültetésénél gyorsítja a csontosodási folyamatoka.

Különféle injekciózási technikák – lokális injekciók, szteroid injekciók, fájdalom csillapítás, kollagén terápia, hyaluronsavas feltöltés.

Hyaluronsavas feltöltés: Az ízületbe adott hyaluronsavat tartalmazó injekció, melyet kopásos térd ízületi elváltozásoknál alkalmazzuk a panaszok csökkentésére és a hosszú távon a porcok megőrzésére.

MD Orvosi Kollagén: Gyors, hatékony és természetes! Injekciós, de kíméletes és természetes terápia, mely hatékonyan képes csökkenteni a kopás, gyulladás, túlerőltetés, sportsérülés során fellépő fájdalmat hosszú távon is, a szöveti szerkezet javításával

Kinesio Tape terápia: Az elasztikus ragasztó szalaggal végzett, a szervezet öngyógyító folyamatait aktiváló, gyógyszermentes, gyors, fájdalommentes terápiás eljárás. Hatása függ a szakszerű ragasztási technikától: erősítő,korrigáló, vagy regeneráló hatást lehet vele elérni. Hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi rehabilitációban műtétek után.

Ki lesz az orvosom?

Segíthetünk? Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Receptírás gondozott betegnek3.900 Ft
Reumatológiai kontroll szakvizsgálat 3 hónapon belül20.000 Ft
Reumatológiai orvosi kis vizit receptírással15.600 Ft
Reumatológiai szakvizsgálat26.000 Ft
Reumatológiai rövid kontroll konzultáció+ismétlődő lézeres/és vagy kineziotape kezelés26.000 Ft
Orvosi vizsgálathoz kötött beavatkozások:
Softlézer kezelés (területenként)13.000 Ft
Injekció ízületbe (+az injekció ára)15.600 Ft
Injekció izomba, injekció infiltrálás (+az injekció ára)11.700 Ft
Kineziotape (regiónként)6.500 Ft
Injekció ára:
Kollagén izületi injectio9.100 Ft

Dr. Barna Anikó