pszihiatria-arlista
pszihiatria-arlista

Pszichológia

Pszichológia

A pszichológia a különböző lelki, érzelmi és mentális folyamatokkal foglalkozik. Előfordul az életvezetésünk során, hogy elakadunk, megtorpanunk és nem tudunk tovább haladni. Ez bekövetkezhet az életünk bármely területén, akár munkában, akár magánéletben. Előfordulhat az is, hogy erőforrásaink elapadnak, érzelmileg megrekedünk és nem tudunk erőt meríteni a megújuláshoz. Érhet minket trauma, amely megállít, vagy csak egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy újra és újra ugyanazon köröket járjuk, de mégsem jutunk előre. Vannak emberek, akiknél a lelki egyensúly felborulása testi (szomatikus) tünetek formájában is jelentkezik.

Ilyen esetekben érdemes segítségül hívni a pszichológiát. Ha önállóan már nem boldogulunk, bátran keressünk fel pszichológus szakembert. A pszichológus felméri a kliens pszichés állapotát, a probléma körét, mélységét. A klienssel közösen kitűzi a célokat. Nem ad direkt tanácsot, hanem figyelemmel, empátiával, elfogadással teli légkört teremt. Kérdez és meghallgat, új megközelítésekkel és szemlélettel támogatja a klienst. A közös munka célja, hogy a kliens megtalálja önmagában a válaszokat és lelkileg kiegyensúlyozottabb életet éljen.

Miért jó pszichológushoz fordulni?

 • A pszichológus nem fog ítélkezni, ezért lehetünk vele nyitottak és őszinték
 • Objektíven szemlél
 • Új szempontokat hoz a probléma megközelítésben
 • Nem támaszt elvárásokat
 • Segít abban, hogy a kliens önmaga oldja meg problémáit, megtalálja erőforrásait
 • Segít új gondolkodásmódok, megközelítések, szokások kialakításában
 • A rendszeres alkalmak keretet adnak, bizalmat, biztonságot

 

Végezetül néhány tévhitet szeretnék eloszlatni:

 1. „A pszichológus gyógyszert fog felírni”: A pszichológus nem pszichiáter, nem fog gyógyszeres kezelésre ítélni. Nem teheti. Amennyiben úgy látja, hogy a probléma mélysége túl mutat saját szakmai kompetenciáin, úgy segíteni fog a megfelelő szakember megtalálásában.
 2. „Megmondja a tutit minden problémára”: Nem fogja megmondani a megoldást. Helyette segít abban, hogy kliens önmaga találjon rá a megfelelő válaszokra.
 3. „Nem kell pszichológus, ott vannak a barátok”: Életünkben nagyon fontosak a baráti kapcsolatok. A barátok azonban sokszor elfogultak velünk. Bizonyos problémák esetében fontos lehet, egy minden tekintetben objektív szemlélő.
 4. „Ciki, kínos pszichológushoz járni”: Napjainkban ez már nem ciki. Alapvetően figyelmet fordítunk testünk ápolására, gondozására. Bátran fordítsunk figyelmet, energiát lelkünk gondozására is! A kiegyensúlyozott és rugalmas psziché meghálálja a gondoskodást a nehéz időszakokban.
 5. „A pszichológus nem érti meg a problémámat, mert nem élte át”: Igen előfordul, hogy nem élte át ugyanazt, ugyanakkor segít a kliensnek abban, hogy más szemszögből tekintsen saját problémájára.

Úgy gondolom, hogy az elmúlt egy év sokunk életében változásokat hozott. Kinek pozitívat, kinek negatívat, de egy biztos a megszokott életünkből és kereteinkből kiléptünk, több életterületen kontrollt vesztettünk.
Amennyiben úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, szeretné újra visszaszerezni a kontrollt élete felett, új célokat, értékeket szeretne találni, vagy csak egyszerűen egy megértő hallgatóra van szüksége, forduljon hozzám bátran!

Várom szeretettel: Zombori Zsófia

  Zombori Zsófia - Pszichológia  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)

  Szépségklinika, szépség klinika budapestSzépség klinika szépségklinika kezelések

  A plasztika sebészet a gyógyászat speciális területe, mely a különböző testrészek korrekcióját, illetve az alak- és funkció helyreállítását jelenti. .A plasztikai sebészet ma már hatalmas tapasztalatokon nyugvó szakma. is. Plasztikai sebészek hozzák helyre nap mint nap emberek százezreinek testét. Miközben a plasztikai sebészet híres az esztétikai kezeléseiről, magában foglalja a helyreállító műtéteket.

  A mellplasztika különböző műtétek összefoglaló neve. A női mell az egyik leggyakoribb testtáj, amelyen esztétikai vagy helyreállító műtét elvégzésére kerül sor. (Magába foglalja a mellfelvarrást, a mellkisebbítést, a mellnagyobbítást, a mellek alaki deformáltságának a megszüntetését, esetleg a mellbimbón végzett műtéteket is.)

  Szépség klinikánkon Budapest belvárosában a legkorszerűbb esztétikai kezeléseket veheti igénybe, a mellplasztikán keresztül az intimlézer kezelésekig mindent megtalál. Teljeskörű szépészeti kezelések. Tapasztalt orvosok, elérhető árak!

  Plasztikai sebészet kedvező áron. Esztétikai sebészet, hegek, sebhelyek eltüntetése szépség klinikánkon. Szépség klinikai beavatkozások Budapest belvárosában az 5. V. kerületben.

  A hölgyek az idők során mindenfajta módszert megpróbáltak alkalmazni, hogy nagyobbnak láttassák dekoltázsukat vagy ruhájuk által fedett mellüket. A különböző trükkös melltartók, vagy melltömések által igen szép dekoltázs alakítható ki, azonban mindezen módszerek semmit sem érnek, ha e “segédeszközöket” eltávolítják.

  Az idők során ezért igen sok csodagyógyszert próbáltak alkalmazni, mely a mellek tényleges növekedését eredményezi az árusítója szerint. Ezekről azonban előbb utóbb kiderült, hogy javarészben teljesen hatástalanok.

  Szilikonos implantátumok[szerkesztés]

  Mellnagyobbításra az első hatásos módszert a szilikon felfedezését követően sikerült kialakítani. A szilikonos mellimplantátum emlőimplantátumokat sok-sok éven keresztül egyre jobb minőségűvé fejlesztették és ezáltal egyre biztonságosabban alkalmazhatóvá váltak. Ennek köszönhetően nők millióinak sikerült segíteni a megfelelő emlőforma kialakításában. Az implantátumokkal nem csak megnövelhető a mell mérete a kívánatos nagyságúra, de ugyanakkor a mellek formája is alakítható.[1]

  Miért jó a szépséglinika?

  Az implantáció sikerének köszönhetően, azonban komoly társadalomszemléleti változás is beállt. Az egyre nagyobb méretű mellekről közölt fényképek, egyre nagyobb méretű mellre való igényt is kialakított. Így míg korábban általában 200 maximum 300 cm3 méretű implantátumokat alkalmaztak a plasztikai sebészek és ezzel tökéletes eredményeket értek el, addig manapság ennek duplája méretű implantátumok behelyezése vált igen gyakorivá. Sőt egyes csúcsdöntő jellegű akár több ezer cm3 méretű implantátum beültetésére is sor került. Elrettentő jellegű eredménnyel, hiszen ez már a viselőjének komoly szenvedést okoz. szépségklinika szépség klinika

  Szépség ápolás, szépségklinika szépség klinika

  Az implantátumok szaporodásával egyidejűleg más jellegű társadalmi folyamatok is elkezdődtek. Kezdetben igen divatos volt dicsekedni azzal, hogy ha valakinek implantátuma volt, idővel azonban már nem volt akkora dicsőség, sőt legtöbben igyekeztek azt titkolni. Ezért az implantátum gyártók elkezdték gyártani az anatómiás jellegű implantátumokat, melyeket a plasztikai sebészek mélyebbre az emlőizom alá helyeztek, annak érdekében, hogy mind természetesebb eredménnyel járjanak. szépségklinika szépség klinika

  Szépségklinika, szépség klinika Budapest

  Sajnos azonban a legtermészetesebb jellegű implantátum is felismerhető. (Például a tapintható “szilikon labda” által, vagy azért, mert a szilikon implantátummal a mell másképpen viselkedik. Például napozáskor a háton való fekvésnél a szilikon betét nem lapul el és a mellek “ágaskodnak”. szépségklinika szépség klinika

  Egyéb gondok is jelentkeztek. Implantátum sérülés mellett a leggyakoribb probléma az, hogy a szervezet idővel felismeri az idegen anyag jelenlétét és ilyenkor “tokképződés” tünete észlelhető. (A képződő szövettok ráfeszül az implantátumra és úgy összegyűri az implantátumot, mint amikor “hógolyót” gyúrunk a markunkkal. szépségklinika szépség klinika

  A mellimplantátumok bár folyamatosan fejlődnek, és a gyártó cégek folyamatosan kiküszöbölik az észlelt hibákat annak érdekében, hogy az implantátumok megbízhatóbbak, strapabíróbbak, és veszélytelenebbek legyenek, a tok képződés egyike azon velejáró problémáknak, melyeket az implantátum beültetés hordoz. Olyan probléma ez, melyet eddig nem sikerült kiküszöbölni, és a test anatómiájából adódóan minden bizonnyal ezt a rizikófaktort mindenkinek számításba kell vennie, aki implantátum beültetést szeretne.

  Az Amerika Élelmiszeripari és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) elvárja az általa akkreditált implantátum forgalmazóktól, hogy minden piacra bocsátott implantátum beültetésének tünetegyüttesét legalább 40000 páciensen kövessék nyomon a beültetést követő 10 évben, hogy ezzel is adatokat kapjanak a lehetséges veszélytényezőkről, és még biztonságosabbá tehessék az implantátumokat. Az FDA rendszeresen publikálja a tapasztalatokat annak érdekében, hogy ne érhesse utólagos meglepetés az implantátum beültetésen átesőket. Az FDA 2011-ben is publikálta észrevételeit[2]

  Egy idő után a “sasszemű” férfiak és nők már hamar felismerik azon társaikat akiknek “műmelleik” vannak. Ezért mind a páciensek, mind pedig a plasztikai sebészek igyekeznek olyan módszereket alkalmazni, melyek kevésbé láthatóak. Mindezek okán manapság aki teheti megpróbál természetesebb jellegű eredményt létrehozni. Részint érdemes kisebb, anatómiás implantátumokat alkalmazni és azt a mellizomzat alá helyezni. szépségklinika szépség klinika

  Saját zsírral való emlőnagyobbítás[szerkesztés]

  A saját zsírral beültetése az igazi nagy lehetőség, mellyel természetes hatású melleket lehet létrehozni. E beavatkozás első lépésében speciális kanüllel eltávolítják a felesleges és zavaró zsírpárnákat, majd e zsírt ültetik az emlő szövete alá és felé. Ezáltal nagyobbíthatják, illetve formálhatják az emlőket. szépségklinika szépség klinika

  Ezen módszerek alkalmazásával igen szép eredményeket lehet elérni. Tudva azt, hogy a hölgyek számára igen fontos, hogy megfelelő segítség álljon rendelkezésükre, ha a gyermek születés, és az azt követő szoptatás következtében leromlik az emlőik állaga. Igen jelentős mindezen adatok ismerete, hiszen egy ilyen plasztikai sebészeti beavatkozás még a népesség szaporulatot is képes befolyásolni. Hiszen igen sok nő számára fontos, hogy a gyerekvállalás ne eredményezze azt, hogy helyreállíthatatlanul megváltozik a női szerepköréhez igen fontos nőies alkata.

  plasztikai sebészet története szépségklinika szépség klinika

  Kinek ajánlott a szépségklinika szépség klinika?