ortopedia-ortopedy-budapest-pest-megye-2
ortopedia-ortopedy-budapest-pest-megye-2

Ortopédia

Az ortopédia a mozgásszervi betegségekkel foglalkozik. Így a gerinc, felső,- és alsóvégtagok ízületi, izom, ín esetlegesen a perifériás idegek veleszületett és szerzett elváltozásaival. Tevékenységünk során igyekszünk felderíteni a mozgásszervi panaszok okát (diagnosztika), valamint betegeinkkel megbeszélve közösen kialakítani a lehetséges kezelések közül a legeredményesebbet (terápia). Így ismertetjük a szóbajöhető műtéti lehetőségeket, valamint az úgynevezett konzervatív, azaz nem műtéti kezelési módszereket. Ez utóbbiakat a rendelés keretein belül, ambulánsan végezzük. Ezek közül kiemelendő:

 • életmódbeli tanácsadás,
 • egyéni gyógytorna kezelés,
 • fizikoterápia,
 • safe-lézer kezelés a legmodernebb 1800 mW- készülékkel,
 • Valamint gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök ajánlása, azok alkalmazása.

  Ortopédia  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)

  Ortopédia, mozgásszervi kezelések Globe Medical Center Budapest Pest megyMi az ortopédia?

  Az ortopédia, az orvostudomány azon ága, amely a mozgási szervrendszerrel a csontok illetve ízületek hibás fejlődésével, sérüléseivel foglalkozik.

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik a végtagi csontok, ízületek és inak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágy részeknek az elváltozása is.

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  Ortopéd orvos felkeresése ajánlott, minden olyan mozgásszervi panasz esetén, amik mozgásbeszűküléssel és tartós fájdalommal járnak.

  Az ortopéd szakorvos sikeresen tudja kezelni az ízületi elváltozásokat, valamint a sérülések utáni állapotokat is.

  Ortopéd specialista szakrendelésünk keretében többek közt gyakori ortopéd betegségek kezelésére van lehetőség.

  A gyógyítás történhet gyógyászati segédeszközökkel, fizioterápiával (gyógytorna, masszázs), fizikoterápiás kezelésekkel (elektroterápia, lökéshullám kezelés, ultrahang), szükség esetén pedig műtéti úton. Drasztikus esetben, ortopédiai műtétekre kerülhet sor.

  Mi az a fizikoterápia?

  A fizioterápia egy gyűjtőfogalom, amely a természetes energiákra épülő kezeléseket foglalja magába. A fizikoterápia a fizikai eszközök gyógyászati alkalmazásának irányzata. A masszázsgépek, az elektromos árammal működő stimulátorok, illetve a fizika tárgykörébe tartozó elvek gyógyászati alkalmazása.

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  Számos feljegyzés tanúskodik arról, hogy már a legrégibb, Kr. e. századokban foglalkoztak az orvosok az elferdülések gyógyításával; nem egy, még ma is használatos gyógymód vagy eszköz első alkalmazóját a régi orvosok közt kell keresni. Tudományos alapon azonban csak akkor fejlődhetett az ortopédia, amikor behatóbban kezdtek foglalkozni az elferdülések kórbonctanával. Ennek ismerete tette csak lehetővé, hogy megismerjük az egyes elferdülések lényegét, okát és létrejövetelük módját, ami ismét a megelőző és gyógyító eljárások tökéletesítését eredményezte. Az első ortopédiai intézet Svájcban alakult meg 1789-ben. Ezt követően számos európai országban nyíltak ortopédiai gyógyintézetek. Tevékenységük főleg a gerincferdülés és a dongaláb kezelésére fókuszált. Az ortopédia elnevezés Andrytól (1741-ből) származik.

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  Mára előtérbe került az ortopédia megelőző jellege. Bevezették az újszülöttel csípőficam-szűrését, rendszeresítették a Sabin-cseppek adását. stb.

  A sebészet fejlődése visszahatott az ortopédiára is.

  Mozgásszervi betegségek, panaszok kivizsgálása és kezelése budapesti magánrendelőben! Akár még a mai napra is kaphat időpontot telefonon, magánrendelés a hét 6 napján! Magas színvonalú ellátás. EP kártya elfogadás. Modern terápiák.

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  Az ortopédia mozgásszervi betegségek kivizsgálásával és terápiájával foglalkozik, ami magában foglalja nemcsak a konzervatív kezeléseket, hanem a műtéti megoldásokat is. A leggyakoribb ortopédiai műtétek az felső és alsó végtagon a degeneratív, kopásos betegségekre nyújtanak megoldást. Ide tartoznak:

  • a csípőízület, a térdízület és a vállízület protézis – művi ízület – beültetései;
  • a balesetek utáni ízületet érintő korrekciós műtétjei, mint például a térdízületi, porcleválás vagy a keresztszalagpótlás;
  • az előláb deformitásai miatt a bütykösödés és a kalapácsujj, ami a cipő viselését akadályozza.

  A szakorvos a fizikális és a képalkotó vizsgálat – mint a röntgen, az ultrahang és a mágneses rezonancia – alapján felállítja a diagnózist, és ezután dönt a terápiáról.

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  A kezelés lehet:

  • konzervatív – azaz műtéti nélküli;
  • fizioterápia, ami a sokféle terápia gyűjtőfogalma, és magában foglalja a gyógytorna, a gyógymasszázs, a fizikoterápiás – például az ultrahang, az elektroterápia, a lézer, a kinezio tape, a flossing és a lökéshullámterápia – kezeléseket;
  • műtéti beavatkozás: az operációs indikáció felállítása felelősségteljes feladat, és a beavatkozás mérlegelése mindig a kockázat haszonelvének figyelembevételével kezdődik több szakorvosi terület bevonásával – pl. érzéstelenítés módjának megválasztása esetén, majd a műtét utáni rehabilitációval zárul.

  Fontos a műtétek előtt, hogy az izmokat és az ízületeket felkészítsük a beavatkozásra.

  ortopédia ortopédiai szakrendelés

  ortopédia ortopédiai szakrendelés