láb

Érlaser

Biztos lábakon állni… na de ha még szépek is ezek a lábak… 🙂

Az érlaser leggyakoribb alkalmazási területe a lábon és orron megjelenő seprűvénák felszámolása. A túlsúly, az állómunka különösen nőkön ezek kialakulását elősegíti. A beteg a lábát nehéznek, feszülőnek érzi és a vénás rajzolatot csúnyának tartja.

maszk alattjavított800x600

Bőr-esztétikalaser

Mire lekerülhetnek a maszkok az arcunkról már túl is lehetsz lézeres esztétikai kezeléseinken és a mosolyod minden szempontból őszinte lehet 🙂

A lézer kitűnően alkalmas a bőrnövedékek ( fibromák, condylomák) vágására, mert az utófájdalom és hegképződés kikerülhető, csökkenthető ugyanis a mechanikus vágással szemben a szöveteket nem feszíti szét,  egyidőben vérzést csillapít, és a kórokozókat elpusztítja.

intim_laser800x600

Intimlézer

A középkorú, aktív, dolgozó nők körében az akaratlan vizeletvesztés olyan gyakori, hogy már népbetegségről beszélhetünk. A probléma zavaró a munkában,  sportban és a szexuális életben. Még a jó betét sem jelent megoldást,  cserélni kell váratlan időben, kényelmetlen körülmények között. A szagokat sem tünteti el teljesen, rontja a különben csinos nők önbecsülését. A vizeletvesztés az intim szférát érinti, kicsit szégyellnivaló, ezért igazán a magánrendelők, nem zsúfolt, bizalmas légkörében lehet a leghatékonyabban kivizsgálni és kezelni.

D-vitamin-800x600

D vitamin az új C vitamin?!

Ön ugye figyel a megfelelő D vitamin bevitelére? D-vitamint mindenkinek napi szinten ajánlott szednie, mert a Covidos megbetegedés kialakulásának és annak súlyosabbra fordulásának az esélyeit is
hatékonyan képes csökkenteni.

psa

Halasztható-e a rendszeres PSA ellenőrzés a Covid-19 járvány miatt?


A PSA vizsgálat a szélsőségesen magas 20 feletti értéket kivéve önmagában keveset mond. Az ok, hogy többféle prostata betegségben megemelkedhet. Sokkal értékesebb a változások tendenciája, ehhez viszont több PSA mérés szükséges.

covid_sport-1600x1200

A SZÍVED IS FONTOS! Covid-19 fertőzésen átesett él/ vagy amatőr sportolók visszatérése a sporthoz

Az OSEI ajánlása szerint az COVID-19 fertőzésen átesett él-és amatőr sportolók a sporttevékenységhez csak előzetes kardiológiai kivizsgálást követően térhetnek vissza.

A Globe Medical magánklinikán ezt a komplex szűrővizsgálatot kardiológus szakorvosaink segítségével végezzük el mindkét célcsoport esetében.

valtozo1160x700

Változókor, menopauza

Azt az időszakot hívjuk így, amikor haladunk a termékenységünk eltűnése felé.
40-60 éves kor között a termékenység csökken, majd teljesen eltűnik. Maga a folyamat nagyjából 15 évig tart. Az utolsó vérzést hívjuk menopauzának.
Európában átlagosan 52 éves korra tehető a termékenység végleges, teljes eltűnése, de persze, ahogy az első menstruáció úgy ennek az időpontja is változik.

Sick employee staying at home suffering from flue

COVID-19 Májusi tájékoztató!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelőnk folytatja betegellátási tevékenységét felkészülve a jelen járványügyi helyzetre és betartva és betartatva minden törvényi szabályozást dolgozóink és pácienseink biztonsága, egészségmegőrzése érdekében.

Vizsgálat előtti napon kollégáink az előjegyzett páciensekkel telefonon keresztül egyeztetik a WHO, ill. Népegészségügyi Központ által összeállított kérdéseket, ez alapján felmérik a koronavírus fertőzés kockázatát.

Sick employee staying at home suffering from flue

COVID-19 tájékoztató!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Globe Medical Center a kormány által kihirdetett vészhelyzet alatt is folytatja bizonyos betegellátási tevékenységét- invazív beavatkozások végzése vérvétel kivételével nem történik.
A járványveszély csökkentése érdekében megelőző óvintézkedéseket vezettünk be dolgozóink és pácienseink biztonsága, egészségmegőrzése érdekében.
Vizsgálat előtti napon kollégáink az előjegyezett páciensekkel telefonon keresztül egyeztetik a WHO ill. Nemzeti Népegészségügyi Központ által összeállított kérdéseket, ez alapján felmérik a koronavírus fertőzés kockázatát.
Amennyiben ennek nyomán feltételezhető a fertőzés fennállása, ebben az esetben arra kérjük, hogy haladéktalanul vegye fel telefonon a kapcsolatot háziorvosával.

pGyógyszer fejlesztés, gyógyszer biztonság-drug-magánklinika-budapest-v-kerulet-2

Gyógyszer fejlesztés, gyógyszer biztonság

Egy új gyógyszer kifejlesztéséhez megközelítőleg 2-2,5 millió dollár és 10-12 év szükséges. Ez olyan nagy pénz, hogy a világ viszonylatban közepes méretű magyar gyógyszergyáraknak utoljára évtizedekkel ezelőtt sikerült, ez volt a Richter Cavinton. Nemzetközileg vannak lefektetve a gyógyszerfejlesztés bonyolult szabályai, ezért kizárt, hogy valaki amatőr módszerekkel hatékony és biztonságos szert találjon.
Talán mindenki emlékszik a Celladam rövid és persze dicstelen karrierjére. A feltaláló, egy TV szerelő, nem engedte bevizsgálni a szert, nehogy ellopják, a csoda lecsengett, az élet bebizonyította hatástalansát, bár akkor kígyózó sorokban betegek ezrei vártak a csodaszerre.

Woman on a gynecology office about to be examined

A leggyakoribb nőgyógyászati fertőzések

Nőgyógyászati fertőzések diagnosztikájában alkalmazott vizsgálatok közül a lactobacillus flóra megítélésére mind vizsgálóasztal melletti módszer, mind a mikroszkópos vizsgálat hozzáférhető. A hüvelyváladék pH-jának meghatározása a beteg vizsgálata kapcsán elvégezhető differenciáldiagnosztikai módszer. A hüvelyváladék kémhatása emelkedik (lúgos irányba mozdul el), ha a domináns bakteriális flórát jelentő lactobacillusok háttérbe szorulnak. Az esetek többségében a klinikai kép alapján nem tudjuk felállítani a diagnózist. A nőgyógyászati fertőzések korszerű diagnosztikájában nem nélkülözhető a hüvelyváladék kenet mikroszkópos vizsgálata.

Safe_laser_jo másolat

Safe Laserrel milyen betegségek kezelhetők?

Intézetünkben Dr. Barna Anikó reumatológus főorvos és Dr. Lang Péter ortopédsebész főorvosnál érhető el az 1800 mW-os Safe lézeres kezelés. A nagy teljesítményű sebészeti lézerek a nagyon erős hőhatás miat alkalmasak a különböző sebészeti beavatkozások, műtétek elvégzésére. (hőhatások: vágás, vaporizáció, koaguláció) A lágylézereknél a lézerfény fotokémiai hatását használják fel a jótékony biológiai folyamatok beindításához. A „lágylézer” az élő szervezetre „BIOSTIMULÁCIÓS” (serkentő) hatást fejt ki.

2020-02-08-prostata-rák-2

Kell-e félni, megijedni ha a PSA értéke magasabb

Megijedni nem kell, mert bár a PSA /prostata specifikus antigén/ vérvizsgálatot a prostata rák kimutatására használjuk, ennek emelkedése csak a gyanút mutatja. Több kiegészítő vizsgálatra van szükség mely bizonyítja, illetve elveti a daganatot, az emelkedést ugyanis leggyakrabban más okok magyarázzák. A PSA nem rák, hanem prostata specifikus, a legtöbb prostata betegségben megemelkedik, igy gyulladásban, és öregkori prostata megnagyobbodásban.

Pregnant woman reading on couch

A terhesgondozás menete

A terhesgondozás törvényben előírt kötelező feladat, melyet szülész-nőgyógyász szakorvos, háziorvos és védőnő végez. A terhesgondozás intézménye rendkívüli mértékben hozzájárult ahhoz, hogy világviszonylatban is alacsony lehessen Magyarországon az anyai és magzati-újszülöttkori halálozási és megbetegedési statisztika.

Nagyon fontos, hogy a kismama pontosan kövesse a gondozó orvosa és a védőnő utasításait, valamint mindig tisztában legyen a terhességi korral, mivel a vizsgálatok a terhesség korához vannak igazítva. Az alábbiakban tájékoztató jelleggel bemutatásra kerülnek a várandósság időtartama alatt a Magyarországon kötelezően elvégzendő, és ajánlott vizsgálatok, áttekintve a terhesgondozás tipikus menetét.

Woman visiting Montmartre, Paris

A méhnyakrák szűrése

A női nemi szervek harmadik leggyakoribb rosszindulatú megbetegedése a méhnyakrák. Magyarországon évente kb. 600 nő hal meg e súlyos betegségben, mely a női nemi szervi rákok 10-12 %-át teszi ki. A rákszűrés kiterjesztése miatt az utóbbi évtizedben előfordulási gyakorisága csökken, a veszélyeztetett életkor azonban sajnos az egyre fiatalabb korosztály felé tolódik el. Ennek egyik oka a korán elkezdett rendszeres nemi élet, a promiszkuitás, amelyek rizikófaktort jelentenek. A nem kezelt gyulladások, folyások és méhszájelváltozások (un. méhszájsebek), melyek gyakran társulnak vírusos fertőzéssel (humán papilloma vírus: HPV), az ún. rákmegelőző állapoton át méhnyakrákká alakulhatnak.

2019-12-06 Szűrővizsgálat vagy önvizsgálat-2

Szűrővizsgálat vagy önvizsgálat

A fejlet világban a szűrővizsgálatok már polgárjogot nyertek és beépültek az emberek hétköznapi életébe. Nőgyógyászati, urológiai, gasztroenterológiai, tüdőgyógyászati szűrés és laboratóriumi vizsgálatok éves rendszereséggel, ezt már az okos naptárakba be kell jegyezni. Magyarországon is örvendetes változásnak vagyunk a tanui, hála a propagandának, média szereplésnek a lakosság jelentős része – különösen az egészségtudatosabb fiatalok – megértették a szűrés jelentőségét. Szűrőbuszok járják az ország vidéki részeit és van jelentkező bőven a vizsgálatra.

2019-11-26-felfázás-urologiai-betegsegek

“Felfázásos” eredetű női vizelet ürítési panaszok

A “felfázás” elnevezés félrevezető, sőt egyenesen hibás, mert azt sugallja, hogy a hidegnek oki szerepe van ezen tünetcsoport keletkezésében. A szexuálisan aktív nőket sújtó kellemetlen betegség valójában hólyaggyulladás, mely alhasi fájdalmat, égő, gyakori vizelést, alkalmanként vérvizelést okozhat. A kialakulás lényege nem a “felfázás”, hanem hogy a külvilág felé nyitott hüvelyből a nemi élet során baktériumok sodródnak a húgycsőbe, majd innen könnyen a hólyagba jutnak és ott gyulladást okoznak.