Bőrgyógyászat, bőr és nemi beteg magánrendelés Budapest V. kerület
Bőrgyógyászat, bőr és nemi beteg magánrendelés Budapest V. kerület

Bőrgyógyászat, bőr és nemi beteg gyógyászati szakrendelés

Bőr és nemi beteg gyógyászati szakrendelés

Napjainkban a korábbi évtizedekben elhanyagolt bőrbetegségek a betegtársadalom figyelmének középpontjába kerültek. A legnagyobb méretű szervünk- a bőrünk- ugyanis első vonalban hárítja azokat a szaporodó kémiai, biológiai és sugaras támadásokat melyekkel szembe kell szállnunk.  Utalunk a napsugárzás megváltozása miatti, veszélyt jelentő melanoma  szaporodására. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a fejlett társadalomnak azt az igényét, hogy a bőr egészséges és egyúttal szép legyen, visszatükrözve az egész szervezet jó állapotát.

Kétségtelen, hogy az öregedéssel bőrünk változik, de ezt lehet lassítani, így a fiatalság külső jeleit sokáig meg lehet őrizni. Azt is tudni illik, hogy a fertőző nemi betegségek felismerése és gyógyítása a bőr- és nemi- gyógyász szakorvos feladata. A globális turizmus, az aktívabb szexuális élet növeli a nemi betegségek kockázatát. Helyes tehát az óvatosság, a tünetek pontos értékelése, ha kiütés, fekély, viszketés, váladékozás jelenik meg a nemi szervek környezetében. Rendelésünkön nagy tapasztalatú bőrgyógyászok dolgoznak és a kozmetológia határterületén korszerű készülékekkel, eljárásokkal biztosítják a beteg elégedettségét.

Tájékoztató – és nem teljes- felsorolást nyújtunk a betegeinknek, hogy a következő betegségek, illetve azok gyanúja esetén állunk  szaktudásunkkal rendelkezésükre.:

 • dermatoszkópos anyajegyszűrés és egyéb bőrdaganat szűrés és eltávolítás
 • bakteriális, vírusos eredetű betegségek vizsgálata, tenyésztéses vizsgálatok végzése és célzott kezelése
 • köröm- és bőrgomba kezelése, végleges megszüntetése
 • faggyúmirigy rendellenességek ( acne, seborrhoea) kivizsgálása és kezelése
 • krónikus bőrbetegségek( csalánkiütések, ekcema, pikkelysömör) kivizsgálása és kezelése
 • fibrómák, vírusos szemölcsök verruca seborrhoicak, egyéb bőrfüggelékek eltávolítása CO2 LASER -rel ill. electrocauterrel
 • különféle elváltozások szövettani mintavétele, szövettani feldolgozása
 • foltos és diffúz hajhullás kivizsgálása és kezelése
 • allergológiai vizsgálat, standard epicutan teszt készítése
 • HPV szűrés
 • nemi úton terjedő betegségek vizsgálata és kezelése ( STD panel)
 • lézeres arcfiatalítás

  Bőrgyógyászat  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)

  Globe Medical Center Budapest Pest Megye börgyögyászat nemi beteg gondozásBőrgyógyászati magánrendelés Budapest szívében a Parlamenttel szemben, a Globe Medical Center Magánklinikán. A bőrgyógyászat vagy dermatológia az orvostudomány azon ága, amely a bőr megbetegedéseivel, azok tünet- és kóroktanával, illetve gyógykezeléseivel foglalkozik. Klinikai módszereiben több ponton érintkezik a szövettannal, a bakteriológiával, a virológiával, a mikológiával és a szerológiával, valamint az allergiás kórképek kezelése révén az allergológiával is. Hagyományosan a bőrgyógyászat tágabban értelmezett keretein belül kezelik a szexuális úton terjedő betegségekkel (sztb) foglalkozó venerológiát is, aminek magyarázata, hogy ezen betegségek első tünetei a bőrön, illetve a nyálkahártyákon figyelhetőek meg.

  Alapvető bőrbetegség-leírások, bőrgyógyászati eljárások és kezelések ismertek már az ókortól kezdve. Az első kifejezetten bőrgyógyászati könyvként számon tartott mű az itáliai Geronimo Mercurali 1572-ben írt, De morbis cutaneis című könyve.[1] Az orvostudomány  újkori specializálódásakor a belgyógyászat része volt, a 19. században különült el, és vált önálló orvosi és tudományággá.

  A bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, melynek működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek. A bőrgyógyászati betegségek kezelésében mára az orvostudomány nagy eredményeket ért el. Olyan bőrbetegségek is gyógyíthatóvá váltak, melyek eddig hosszú éveken keresztül keserítették meg a betegek életét (pl.: pattanásos bőr, pikkelysömör, rosacea stb.).

  Milyen problémákkal érdemes felkeresnie bőrgyógyászati magánrendelésünket?

  A bőr a külvilág felé jól érzékelhető szervünk, ezért a bőrünkön kialakuló betegségek nagy része könnyen észrevehető és ez mindenképp orvoshoz irányít minket. Ezek lehetnek hevenyen kialakuló, sokszor szubjektív panasszal is kísért bőrbetegségek (pl. csípés, allergiás bőrbetegségek, mint az ekcéma, csalánkiütés, vagy fertőzések, bakteriális, gombás és vírus fertőzés), és lehetnek krónikus, évek óta fennálló bőrtünetek, mint pl. a pikkelysömör, ekcéma.

  A bőrbetegségek egy része (pl. a bőrdaganatok) hosszú ideig észrevétlenül maradhatnak, mert panaszt nem okoznak, és/vagy rejtett régiókban (hajlatokban, genitális régió, talp) helyezkednek el. Emiatt fontosnak tartjuk a rendszeres szűrővizsgálatot!

  Vannak bőrjelenségek, melyek nem tekinthetők valójában betegségnek. Ilyenek lehetnek a bőr jóindulatú növedékei (pl. a hajlatokban, nyakon megjelenő fibrómák), melyek elsősorban esztétikai problémát okoznak, vagy a lokalizáció miatt zavaróak, eltávolításukra kozmetológiai indokkal kerül sor.

  A bőr függeléke a haj. A hajhullás, hajciklus zavar hátterében legtöbb esetben belső kiváltó okok állnak, melynek kivizsgálása ezért nagyon fontos.

  Mi történik a bőrgyógyászati vizsgálat során?

  • Részletes anamnézis felvétel, ami a bőrtünet jellegétől függően a családi anamnézisre is kiterjedhet.
  • Fizikai vizsgálat, mely során a klinikumtól függően, nem csak az érintett régió kerül vizsgálatra, hanem esetenként az egész testfelszín is.Anyajegyvizsgálat esetén az egész testfelszín részletes vizsgálata egy speciális eszköz, a dermatoszkóp segítségével történik.
  • A bőrbetegségek egy részében sor kerülhet szövettani mintavételre, illetve további vizsgálatok (labor, belgyógyászat stb.) elvégzésére is.
  • Jóindulatú bőrdaganatok, vírusos szemölcsök eltávolítása elektrokauterrel, vagy folyékony nitrogénnel történik.
  • Terápia beállítása, megbeszélése.
  • Bizonyos bőrbetegségek esetében gondozásba vétel.
  • Egyéb speciális vizsgálatok:
   Videodermatoszkópos vizsgálat: Az anyajegyek számítógépes rögzítése.
   – Trichogram vizsgálat: hajhullás esetén, a hajciklus eltéréseiről ad információt.
   – Epicutan próba: a kontaktallergia/érzékenység igazolására